România este reprezentată oficial în toate statele care formează Commonwealth-ul Australiei

România este reprezentată oficial în toate statele care formează Commonwealth-ul Australiei, cu deschiderea Consulatului Onorific în Queensland.
Radu Gabriel Safta, Ambasadorul României în Australia, Noua Zeelandă și Insulele Pacificului de Sud

Deschiderea oficială a Consulatului Onorific al României în Surfers Paradise, Gold Coast, ca parte a conurbației Brisbane, capitala statului Queensland, a avut loc pe 11 aprilie 2024. Cu această ocazie, Ambasadorul României în Australia, Radu Gabriel Safta, a declarat că procesul prin care România este reprezentată în toate cele șase state care formează Commonwealth-ul Australiei, prin consulate de carieră (New South Wales, Victoria) sau consulate onorifice (Western Australia, South Australia, Tasmania și Queensland) a fost astfel finalizat.

Au participat la evenimentul de deschidere reprezentanți ai Parlamentului Statului Queensland, autorități locale și membri ai comunităților de afaceri românești. Noul Consulat Onorific, condus de omul de afaceri Ciprian Popescu, va sprijini comunitățile de afaceri românești interesate să profite de oportunitățile locale, având în vedere că Brisbane, orașul cu cea mai dinamică dezvoltare din Australia, va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2032. De asemenea, noul Consulat Onorific în Queensland va contribui la promovarea valorilor noastre culturale, inclusiv prin acordarea de sprijin pentru acțiunile diasporei românești.

Sursa

EMBASSY OF ROMANIA to the Commonwealth of Australia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top