UNITI PRIN CULTURĂ – ROMANIAN ASSOCIATION DOINA QUEENSLAND ȘI REVISTA EMOȚII ȘI LUMINĂ DIN SYDNEY

Revolutionary Romania, allegory painting by Constantin Daniel Rosenthal (1848) Romania’s National Museum of Arts at the Royal Palace in Bucureşti.

Într-o lume plină de conexiuni și intersecții culturale, fiecare parteneriat nou înseamnă o oportunitate de a îmbogăți și de a împărtăși noi experiențe și cunoștințe.

Noul parteneriat al Revistei de Cultură Emoții și Lumina din Sydney cu Romanian Association DOINA Queensland din Brisbane aspiră să aducă bucurie și delectare comunității române din Australia, dar și să promoveze moștenirea culturală română în întreaga lume.

Această alianță între două entități culturale poate fi o platformă cu noi oportunități, un spațiu vivifiant în care iubitorii culturii își vor hrăni sufletele din frumusețea și belșugul tradițiilor străbune. În timp ce revista Emoții și Lumină oferă o platformă pentru promovarea artei și a talentelor române de pretutindeni, Romanian Association DOINA Queensland și-a luat avântul cu un noian bogat de activități și de sărbători culturale. Prin aceste evenimente, expoziții, ateliere și alte activități organizate de asociație, membrii comunității vor avea șansa să-și celebreze identitatea culturală și să se simtă mai conectați cu rădăcinile lor. De asemenea, se va facilita schimbul de idei și creativitate între artiștii români din Australia, contribuind la o comunitate mai unită și mai puternică.

Pentru cititori, această colaborare înseamnă o fereastră deschisă către lumea literaturii, a artei, a tradițiilor, și a gândurilor frumoase. Revista Emoții și Lumină aspiră întotdeauna să aducă pe filele ei poezii, povești, interviuri și eseuri care încântă și ating coarda sensibilă a emoțiilor.

Pentru cultura română va fi un prilej de a se extinde și de a se îmbogăți prin diversitatea și creativitatea comunității din Australia. De asemenea, se vor promova și împărtăși aspecte ale tradițiilor române cu o audiență mai largă, contribuind astfel la diversitatea culturală globală și la înțelegerea reciprocă între popoare. Se poate spune că este și un proiect cultural care se întinde către rădăcini, către tot ceea ce face România să fie unică. Iar pentru România, este un mod de a-și avansa și păstra cât mai vie moștenirea culturală în afara granițelor, ca o extensie a identității române în lume. Prin intermediul unui parteneriat cu organizațiile culturale din diaspora, România și-ar putea lărgi influența culturală, consolidându-și în același timp legăturile, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra imaginii și a influenței sale în lume.

Prin unirea eforturilor, revista Emoții și Lumină și Romanian Association DOINA Queensland intenționează să aducă un tribut moștenirii și identității române, și să confirme faptul că o cultură bogată poate facilita și consolida relațiile sociale și poate îmbunătăți viața de zi cu zi.

Home » UNITI PRIN CULTURĂ – ROMANIAN ASSOCIATION DOINA QUEENSLAND ȘI REVISTA EMOȚII ȘI LUMINĂ DIN SYDNEY

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top