Romanian Association Doina Queensland va sărbători Ziua Internațională a Copilului

ai generated, children, globe-8426870.jpg
International Children’s Day. Foto: Pixabay

“Copiii merg acolo unde se întâmplă lucruri interesante, dar rămân acolo unde este dragoste.” – Zig Ziglar

Romanian Association Doina Queensland va sărbători Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie 2024, la Rocks Riverside Park în Brisbane, 10:00 AM – 1:00 PM.

Picnicul va oferi o oportunitate minunată de a conecta copiii din comunitate, de a se juca, de a gusta mâncăruri delicioase, și de a se bucura de unul dintre cele mai bune locuri de joacă din Sud-Estul Queenslandului. Parcul este înconjurat de natură și oferă ocazia de a descoperi plante, păsări și peisaje minunate.

Acest eveniment gratuit este coordonat de doamna Madalina Goras și de președinta asociației, doamna Aurelia Noran. Pentru rezervare și informații, contactați organizatorii prin email: president@romanianassociation.com.au. Confirmarea se face până luni, 13 mai 2024.

Reprezentând viitorul societății, copiii trebuie să fie susținuți și protejați, iar această zi servește ca o amintire a acestui lucru. Este o șansă de a promova drepturile copiilor, de a aborda problemele acestora și de a construi o societate în care fiecare copil să poată înflori și atinge întregul potențial. Cu toții suntem responsabili să asigurăm că copiii au acces la educație, sănătate și protecție socială. Sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Copilului pentru a ne reimagina un viitor mai bun pentru fiecare copil.

Romanian Association Doina Queensland vă așteaptă cu drag! Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți aici:

International Childrens’ Day Picnic

Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook – Romanian Association Doina Queensland pentru a fi la curent cu cele mai recente informații despre următoarele evenimente. Acolo veți găsi detalii despre activități culturale, întâlniri, și inițiative care vizează promovarea și susținerea culturii române.

________________________________

ai generated, children, multicultural-8649571.jpg
International Children’s Day. Foto: Pixabay

Cum a apărut această sărbătoare?

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva, în august 1925, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor. La această conferință, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953, și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. În anul 1954, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a acceptat și adoptat ideea de a avea o zi internațională dedicată copiilor.

1 iunie trebuie să însemne multe bucurii pentru copii: baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuțe noi, jocuri și distracții în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocență, puritate, duioșie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări și felicitări. Această zi ne îndeamnă să ne minunăm și să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții, precum cei mici. Să sărbătorim alături de copii, nepoți, frați sau vecini și să nu uităm niciodată de copilul din noi.

Deci, 1 iunie este un bun prilej pentru a uita de toate grijile și a ne aminti de cea mai frumoasă vârstă –  copilăria.

Amintiți-vă că fiecare copil este unic și poate fi creativ în felul său. Creativitatea nu se limitează doar la abilitățile artistice, ci poate fi aplicată în multe domenii ale vieții. Așadar, creați un mediu în care copiii să se simtă liberi să-și exprime ideile și să exploreze lumea într-un mod creativ!

“Cel mai bun mod în care poți face copiii să asculte este să-i faci fericiți.” – Oscar Wilde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top