SĂRBĂTOAREA IEI, UN EVENIMENT CULTURAL ÎN PREMIERĂ ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PHOENIX DIN SYDNEY

Având ca inspirație bogăția tradițiilor române, Asociația Română PHOENIX din Sydney, fondată în ianuarie 2024, își deschide porțile cu primul eveniment cultural : Sărbătoarea Iei. Va fi o ocazie specială, prin care vor fi prezentate crâmpeie din creativitatea și istoria identității române țesute de-a lungul timpului în portul tradițional, iar acest eveniment va contribui la continuitatea tradițiilor române, care au fost transmise din generație în generație. Sărbătoarea Iei va aduce împreună atât comunitatea română, cât și cea australiană, într-o atmosferă care oglindește cultura română în contextul culturii universale.

Sydney Dance Rhythms

Ia, bluza tradițională românească, este una dintre cele mai reprezentative piese ale costumului popular. Cusăturile și broderiile au o semnificație profundă, reflectând atât identitatea culturală, cât și credințele și valorile satului străbun. Ele reprezintă legătura strânsă a românilor cu natura, dorința de fertilitate și prosperitate, viața și dragostea, spiritualitatea și liniștea, bogăția pământului și stabilitatea. Astfel, ia devine un simbol al culturii române, și reflectă valorile care definesc această națiune.

Pentru a permite și altor naționalități să înțeleagă și să aprecieze bogăția acestor tradiții, spectacolul va fi prezentat în limba engleză. Astfel, iubitorii de cultură vor putea descoperi diversitatea și bogăția culturală a României pe teritoriul australian.

Această festivitate se va desfășura în ziua de 22 iunie, în sala festivă la Ashfield Boys High School, 117 Liverpool Road, Ashfield NSW 2131.

Cronologia evenimentului:

– Deschiderea sălii pentru spectatori: la ora 4:00 pm

– Ridicarea cortinei: la ora 4:30 pm

– Final: la ora 7:00 pm

Biletele se pot găsi aici:

Events
https://phoenixassociation.org.au/events/
Home » SĂRBĂTOAREA IEI, UN EVENIMENT CULTURAL ÎN PREMIERĂ ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PHOENIX DIN SYDNEY

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top