CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ „NICOMAH,” EDIȚIA A VI-A, 2024

Foto: Cartile premiantilor, realizate in ultimele 3 editii ale concursului literar.

Regulament

1. Concursul este organizat în memoria lui Nicolae Paul Mihail (Nicomah), fost membru marcant al Cenaclului Literar „Lucian Blaga”, ilustru poet, prozator, scenarist, publicist și epigramist, care a trăit şi creat în Sinaia, fiind recunoscut și prețuit atât pentru valoarea operei sale literare și artistice, cât și pentru competenţa si generozitatea cu care a sprijinit și îndrumat tinerele talente.

2. Organizatori sunt Asociaţia socio-culturală „Prahova Excelsior” (ASPE) și Cenaclul literar „Lucian Blaga” din Sinaia.

3. La concurs pot participa cu creații literare și jurnalistice, cetăţeni români din toate categoriile de vârstă din România şi din afara ei; în cazul elevilor, concursul se desfășoară pe două sectiuni și anume:

a) debutanti

b) consacrati

(cu menționarea vârstei și a școlii/liceului la care sunt elevi/liceeni, în mod special pe motto-ul cu datele personale). Condiţia, la sectiunea debutanti, este ca, până la data trimiterii materialelor pentru concurs, autorul să nu fi debutat editorial.

4. Genurile literare ale concursului sunt următoarele:

a) poezie (5 creaţii),

b) epigrame (5 creații),

c) proză scurtă ( nu mai mult de 10 pagini ),

d) scenariu de film/piesă de teatru,

e) jurnalism (3 materiale de presă).

5. Concursul se desfăşoară în perioada 21.01.2024 – 01.06.2024.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 31.05.2024 iar jurizarea va avea loc în perioada 01.06-15.06.2024. Cîștigătorii vor fi anunțați la data de 25.06.2024.

6. Festivitatea de premiere se va desfășura în prezența concurenților care au fost premiați într-o locație si la o data care vor fi anuntate ulterior.

Premiile, susținute financiar de ASPE și eventuali sponsori, vor consta în diplome (expediate prin Poștă sau înmânate la sediul ASPE) și în exemplare gratuite din volumul alcătuit din textele câștigătoare: 3 ex. (locul I), 2 ex. (locul al II-lea), 1 ex. (locul al III-lea si mențiunile).

7. Participanţii pot participa cu lucrări la unul sau mai multe genuri literare.

8. Se acceptă doar texte scrise în limba română, cu Times New Roman, corp 12, cu diacritice.

9. Inscrierea în concurs se face prin trimiterea lucrărilor, separat pe fiecare gen, cu motto, on-line, la adresa de email: cristina.florea.aspe@gmail.com astfel:

Lucrările vor fi trimise ca document atașat însoțit de motto. In alt document atașat va fi trecut motto-ul si datele concurentului (nume, prenume, vârstă, ocupație, adresă şi număr de telefon).

Juriul va primi lucrările pe bază de motto și astfel va face clasamentul. Asocierea motto-ului cu numele va fi numai după evaluarea lucrarilor literare trimise.

10. Jurizarea va fi realizată de membri ai Cenaclului literar „Lucian Blaga”. Tot ei vor selecta dintre lucrările premiantilor textele ce vor fi incluse in Cartea premianților.

În mod exceptional, juriul poate propune și texte valoroase ale unor concurenți care nu au obținut premii.

11. Toate textele înscrise în concurs vor intra în arhiva ASPE, iar lucrările câștigătorilor vor putea fi publicate pe site-urile și în publicațiile asociației și ale Cenaclului, utilizate în activitățile culturale proprii și selectate spre a fi publicate într-un volum, în cadrul colecţiei „Nicomah”, lansată cu prilejul Festivității de premiere.

12. Participanţii cedează organizatorului drepturile de folosinţă asupra textelor înscrise în concurs.

13. Orice participant care va înscrie în concurs un text ce nu-i aparţine sau cu părţi copiate va fi descalificat.

Vă încurajăm să participați, indiferent de varsta pe care o aveti! Mult succes! Vă rugăm să promovați concursul nostru literar și să îl recomandați celor care scriu! Vă mulțumim!

ASPE și Cenaclul literar „Lucian Blaga,” fondat ]n Sinaia în anul 1959

Cristina Florea, Președinte ASPE

Home » CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ „NICOMAH,” EDIȚIA A VI-A, 2024

Recomandări de cărți

PREȚUL ONOAREI – ANIȘOARA LAURA MUSTEȚIU

IN AMAZON SAU PIATADECARTE:NET

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top