Povești adevărate care inspiră și contribuie la dezvoltarea personală
Povestirile autentice au fost întotdeauna o parte fundamentală a experienței umane, oferindu-ne nu doar divertisment și evadare în lumi imaginare, ci și o conexiune profundă cu realitatea înconjurătoare.
„În adâncul iernii am învățat că în mine există o vară invincibilă.” (Albert Camus)
Pășesc pe poteca vieții… E prăfuită cu întâmplări, cu trăiri, reci, fierbinți, sau încă în flăcări, cu miresme de iluzii, cu bălți de lacrimi și odor de fericiri, cu suflete vii sau plecate, și așchii cioplite din marele adevăr. Gânduri sleite se scaldă în tăceri magice, și se răsfiră în înălțimi cerești. Privesc în adâncimea faptelor, și simt că mă apropii de adevăruri înălțătoare. Îmi las sufletul să se scufunde pe o câmpie nesfârșită cu lavandă, îl las să se piardă în feerice miresme de natură divină.
Mă așez lângă un stejar singuratic ce-și respiră vremelnicia sub privirile universului. Îi ating ușor scoarța maronie, și inspir din aroma lui densă, fragedă și lemnoasă. Îi simt puterea și liniștea. Mi se strecoară printre degete și intră în celulele firavului meu trup. Îl umple cu armonie.
Mă așez la poalele copacului și închid ochii… Ascult rugăciuni de îngeri ce se lasă lin, mi se aștern pe chip, și-mi zăresc gândurile spulberându-se în lumina pură și binefăcătoare a credinței. Căldura ei îmi alină neliniștitele trăiri. E atâta pace în jurul meu! Lumina împrospătează cu un farmec ocrotitor văzduhul zilei.
Rămân lângă stejarul credinței până târziu în noapte și absorb din nectarul experienței noi recunoașteri, noi înțelepciuni. Destinul mă privește gânditor. I-am alterat puterea. Am trăit nu numai ceea ce mi-a adus în cale. Am luptat și am trăit și ceea ce mi-am ales să trăiesc. Nu m-am predat neputincioasă în fața lui.
O corabie cu gânduri frumoase plutește liniștită sub stelele speranțelor. În ea, fiecare moment prinde viață, respiră, se zbate să iasă la suprafață într-o nouă șansă.
Crâmpeie din viață se aștern lin în interiorul ființei… Par milenii de secunde, milenii de trăiri metamorfozate în fulgi tandri de ninsoare. Fulgii răcoroși și binefăcători se aștern lin, și se topesc pe scântei de răni. Le vindecă prin puritatea și gingășia lor, cu esența lor tămăduitoare. În adâncimi adoarme și glasul copilului părăsit, odată cu strigătele tinerei blestemată cu frumusețe. Pier în tăcere…Femeia matură ce-și găsise puterea învingând nefirescul, evadează încă o dată în negura trecutului, pentru a înțelege, pentru ierta, pentru a se lepăda de dureri, pentru a-și lăsa sufletul pur, dezgolit, să renască…
FRAGMENT DIN CARTEA ”CRÂMPEIE DIN VIAȚA UNEI FEMEI” – Anisoara Laura Mustetiu
Dacă doriți să ne susțineți, cumpărați o carte aici
Despre autoare:
Anișoara Laura Mustețiu s-a născut în anul 1971 în Timișoara. A terminat Liceul de Filologie-Istorie în 1989 după care a emigrat în Germania, unde și-a petrecut cea mai mare parte din viaţă în lumea competitivă a businessului.
A absolvit Studii în Științe Economice (1995), IHK Ludwigshafen, Studii de Literatura Germană și Jurnalism în Hamburg (2008) și Studii Superioare de Comunicare, Bachelor of Communication, Specializare în Afaceri și Scriere Creativă, Griffith University în Australia. Din anul 2015 locuiește in Sydney.
A publicat patru cărți de poezie și proză în limba română și engleză, Travel in Time, A Life Story in Poems (2020), Yarran, Stories from Australia, (2020), Un sărut pierdut pe mătasea timpului (2020), editura Academiei Româno-Australiene, Emoții și Lumină (2021), editura Bifrost, Crâmpeie din viața unei femei, O colecție de povești adevărate (2023), Prețul Onoarei, O poveste adevărată (2023).
A publicat poezii și proză în numeroase reviste de cultură în România şi în străinătate. Anișoara Laura Mustețiu este membră a Academiei de Cultură Româno-Australiene și membră în Liga Scriitorilor din România.
Din februarie 2022 este redactoare la Radio ProDiaspora cu emisiunea proprie Emoții și Iubire, o emisiune de poezie, proză și muzică.
De asemenea, este fondatoare și redactor șef al revistei de cultură Emoții și Lumină și al editurii The Romanian-Australian Book Club cu sediul în Sydney.
Am citit si recitit aceasta proza de nenumarate ori. Aceste randuri, construite atat de fin si delicat, cu un talent impresionant, imi produc fiori, emotii si trairi ce pe care le mai simt atunci cand ascult acordurile nostalgice din muzica lui Chopin dar si optimismul si triumful vietii exprimate in opera sa, de genialul Tchaikovsky. Fiecare cuvant reprezinta o metafora, un simbol, plasat cu acuratete in fraze scurte dar atat de frumoase si captivante. Multumesc draga Anisoara Laura Mustetiu.