Pagini de inspirație: O lectură despre povestea succesului.
CRÂMPEIE DIN VIAȚA UNEI FEMEI, O COLECȚIE DE POVEȘTI ADEVĂRATE.
“O carte este un vis pe care îl ții în mână.” Neil Gaiman
Reflecții despre cartea Crâmpeie din viața unei femei
Cu siguranță, fiecare cititor pasionat dorește să afle care sunt cele mai bune cărți de citit, pentru o vacanță de vis. De aceea, vă recomand să citiți cartea Crâmpeie din viața unei femei, nu pentru că este scrisă de mine, ci pentru că este o poveste de viață. Și cred că fiecare poveste de viață merită să fie ascultată. Povestea vieții mele nu este simplă. Este învolburată. Dar aș putea spune că este bogată în experiențe, și în lecții învățate, care au contribuit la succesul meu, atât în viața profesională cât și în cea privată. Mi-aș putea compara viața cu un ocean plin de forță, încercător, în valurile căruia s-au topit atâtea întâmplări. Dar nu toate întâmplările dispar. Cele importante au rămas, trăind discret sub chipul amintirii. Iar într-o zi m-am hotărât să le dau grai, transformându-le în povești…
Mărturisiri și adevăr
„Nu trebuie niciodată să ne fie frică să mergem prea departe, pentru că adevărul este dincolo de frică.” (Marcel Proust)
Când descopăr ceva nou și bun în viață, existența îmi izbucnește într-o inefabilă bucurie. Asemenea unui ocean înspumat răscolit de o mică furtună, senzațiile se ridică în vârtejuri amețitoare. Apoi se revarsă într-un noian de stropi înviorători pe cărările interioare ale ființei. Dintr-o materie asemănătoare sunt create și povestirile din CRÂMPEIE DIN VIAȚA UNEI FEMEI, o carte publicată sub egida Academiei Româno-Australiene de Cultură.
În esență, în timp ce imaginația își cerne magia în cuvinte, spiritul, adeseori însetat să răscolească pământul și universul, se revoltă cutremurat de mărturii și adevăr, cugetă, discerne, în final aducând la lumină noi recunoașteri. Un cuvânt cheie în povestirile din această carte este trecutul, care pare adeseori un miraj ce strălucește din oglinda vremii, chemând sufletul călător să se piardă în fericiri și suferințe trecute. Dar cugetul nu doarme. Încearcă să-i găsească echilibru în prezent, străbate pădurile, râurile și văile cerului, în căutarea a tot ce-i mai bun și frumos. În aceste căutări, iubirea de oameni, natura și universul devin o simbioză feerică și binefăcătoare.
Dezvoltare personală
Mai departe, reflectând despre însemnătatea acestei cărți, aș putea spune că în ea descriu un concept aparte al eului, un „eu” care găsește o nouă semnificație a durerii. O nouă sintagmă, atunci când își folosește energia izvorâtă din suferință pentru a lupta, pentru a învinge, sau pentru a crea ceva mai bun. Pe această cale, eul întâlnește un sens profund al identității, al vieții, dar și o nouă forță de vindecare. Deci, ca urmare, cartea în sine, este mărturia triumfului asupra cruntelor încercări.
Putere interioară
Adeseori, rândurile povestirilor emană idea valorificării suferinței, metamorfoza ei în putere… ”Aș da orice pentru un strop de aer proaspăt! Orice! Numai speranța nu! Speranța e tot ce am. O simt cât e de puternică. În adâncimile ei ascunde un vulcan activ de trăiri: ambiție, aspirație, dezlănțuire, furie, dorințe, înverșunare, umilință, suferință. Toate trăirile sunt în ea. Le-am acumulat de-a lungul vremii. Dar a venit timpul ca ele să iasă la suprafață, să se reverse, să fie energia călăuzitoare din această noapte.”
Fiecare victorie, este rezultatul unui lung lanț de evenimente cauzale
De asemenea, alte rânduri descriu modul de eliberare a trăirilor apăsătoare … ”Pufuri de păpădii îmi cară tristețea pe adieri de vânt… O lasă departe, pe un pisc de munte, lângă o solitară Floare de Colț”…sau descriu o singurătate, transformată și valorificată în creații beneficiale, care se poate observa în poveștile Creatori de clipe, Iubire, Speranțe, Iubire, Renaștere. Și o tristețe purtată pe aripi de lumină, În magia imaginației, Un suflet hoinar pe calea Bucerzii, Salcia lui Pahon.
Mai presus, evoluarea și cizelarea identității nu este legată de locuri și oameni, dar poate fi influențată de ei. În aceste povestiri, experiențele rămân clare. În consecință, sub influența forțelor interioare, fiecare victorie, sau eșec, sunt rezultatul unui lung lanț de evenimente cauzale. Caracterul reformator ”Anca lui Pahon” se revoltă împotriva normelor, valorilor și puterilor prestabilite, răspunzând întrebărilor etice despre calea de a trăi decent într-o lume uneori nedreaptă și inegală.
CRÂMPEIE DIN VIAȚA UNEI FEMEI este o carte zămislită din experiențe reale care se încadrează în beletristică, dar și în domeniul de dezvoltare personală. Accentuează faptul că circumstanțele vieții nu sunt egale pentru toți, totuși, șansa de valorificare a puterilor interioare există în fiecare ființă.
Fondurile provenite din vânzarea cărții vor fi dăruite proiectelor caritative.
Distribuie mai departe: